Zawory probiercze

  • Zakres średnic: DN 8, 12, 14, 25, 38 oraz DN ½″, 1”, 1½″
  • Materiał: stal nierdzewna AISI 316L
  • Uszczelnienie: silikon
  • Przyłącze: końcówka do przyspawania, gwint (BSP, NPT), Clamp
  • Opcje: zabezpieczenie przed otwarciem, końcówka do węża
  • Sposób obsługi: ręczny/pokrętło

 

Spożywcze zawory probiercze

Zawory probiercze higieniczne umożliwiają właściwy pobór próbek do badania smaku, wyglądu, składu chemicznego oraz parametrów mikrobiologicznych. Odpowiednia konstrukcja zaworów probierczych pozwala na zachowanie odpowiedniej higieny i gwarantuje, że pobrana próbka nie będzie zanieczyszczona.

 

Ten rodzaj zaworów montowany jest w zbiornikach stosowanych w przemyśle produkcji i konfekcjonowania wina, piwa, soków, napojów oraz olejów i tłuszczów, a także w przemyśle w chemicznym i biotechnologicznym.

Przykładowe konstrukcje zaworów probierczych

 

Zawór probierczy higieniczny - budowa

budowa zaworu probierczego
Higieniczny zawór probierczy

 

1. Korpus zaworu  •  2. Trzpień z pokrętem  •  3. Uszczelka

 

Zawór probierczy z wylewką - budowa

budowa zaworu probierczego z wylewką
Zawór probierczy z wylewką

 

 

1. Korpus zaworu  •  2. Mechanizm zamykający  •  3. Gniazdo sprężyny  •  4. Nakrętka samoblokująca  •  5. Uchwyt  •  6. Sprężyna

 

Sławomir Kramarz

Sławomir Kramarz

+48 606 947 447

Skontaktuj się ze mną, jeśli potrzebujesz pomocy w doborze produktu.

Używamy plików cookies aby ułatwić Ci korzystanie z naszych stron www, do celów statystycznych oraz reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności