Zbiorniki fermentacyjne CKT

  • Pojemność: 10-200 hl
  • Materiał: stal nierdzewna AISI 304/304L
  • Poduszki chłodzące w części cylindrycznej i stożkowej: tak
  • Termoizolacja: poliuretanowa, na całej powierzchni (z wyjątkiem kopuły)
  • Wskaźnik poziomu: tak (na całej długości z możliwością demontażu, podłączony do CIP)
  • Wykończenie zewnętrzne: satyna
  • Powierzchnie wewnętrzne: poler lustrzany Ra≤ 0,05 μm
  • Możliwość zastosowania obrotowego ramienia do odciągania piwa (z wziernikiem).

 

Zbiorniki fermentacyjne CKT ze stali nierdzewnej

Zbiorniki fermentacyjne CKT zapewniają niezwykle efektywny przebieg procesu fermentacji brzeczki piwnej. Termoizolacja oraz zaawansowany system kontroli temperatury pozwalają utworzyć w unitanku idealne warunki do rozkładu cukrów, co w efekcie prowadzi do uzyskania satysfakcjonującego efektu końcowego produktu. Tanki fermentacyjne certyfikowane są w dwóch kategoriach - niskie ciśnienie (1.5 bar) oraz wysokie ciśnienie (3.0 bar) w zgodzie z dyrektywą P.E.D. 2014/68/EU.

Tankofermentory - łatwa obsługa i wysoka estetyka

Dostępne w ofercie Avirago tankofermentory wyróżniają się:

  • wysoką jakością wykonania,
  • łatwością obsługi,
  • estetycznym wyglądem,
  • dostępną w standardzie polerowaną powierzchnią wewnętrzną.

 

Lustrzana, niezwykle gładka powierzchnia wewnętrzna ogranicza przyleganie cząstek produktu do ścianek zbiornika CKT, co sprzyja utrzymaniu wysokich standardów higienicznych. W dodatku zmniejszenie ilości zużywanych w procesie mycia CIP wody, energii i środków myjących, prowadzi do znaczących oszczędności w trakcie użytkowania zbiorników. Warto zaznaczyć, że dla środowiska naturalnego niebagatelne znaczenie ma ograniczenie zużycia cennego zasobu, jakim jest woda oraz redukcja ilości wytwarzanych ścieków.

4 największe zalety unitanków

Poznaj największe zalety oferowanych przez nas zbiorników fermentacyjnych CKT – idealnych produktów do każdego browaru rzemieślniczego.

Funkcjonalność

Każdy element zaprojektowano z myślą o wygodzie użytkowania. Znajdujący się w górnej części zbiornika właz ciśnieniowy, ułatwia przeprowadzanie inspekcji, a rura CIP zakończona zaworem próżniowym stanowi jednocześnie zakończenie poziomowskazu. Dodatkowe elementy, takie jak uchwyty do podnoszenia zbiornika, czy poręcz pomagają w przemieszczaniu i bieżącym użytkowaniu.

Idealne wykończenie

Wygładzone spawy, doskonała powierzchnia zewnętrzna i polerowanie wewnętrznej części zbiornika na poziomie ≤ 0,05 μm w standardzie. Dbałość o każdy detal w procesie produkcji oraz idealne wykończenie gwarantują zachowanie najwyższych standardów higienicznych i ograniczenie osadzania się drobin wewnątrz zbiornika. Całość zwieńcza niesamowity wygląd produktu, stanowiący dodatkowy atut każdego browaru.

Precyzja pomiaru

Poziomowskaz obejmujący całą wysokość zbiornika ułatwia kontrolowanie bieżącej zawartości unitanku. Jednocześnie jest on podłączony do głównego systemu mycia CIP, a dzięki innowacyjnej konstrukcji w razie potrzeby może w każdej chwili zostać zdemontowany.

Dostosowanie do potrzeb

Każdy z podzespołów zbiornika fermentacyjnego ze stali nierdzewnej może zostać dostosowany do potrzeb Klienta. Takie elementy, jak średnice króćców, rodzaje przyłączy, czy dodatkowe zawory każdorazowo są dopasowywane indywidualnie.

 

Oskar Kramarz

Oskar Kramarz

+48 605 905 999

Skontaktuj się ze mną, jeśli potrzebujesz pomocy w doborze produktu.

Używamy plików cookies aby ułatwić Ci korzystanie z naszych stron www, do celów statystycznych oraz reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności